fbpx
29 Nov, 2021
Text Size

Information og indhold - Nordisk Korlederkonference 2015

 

 
Nordisk Korlederkonference 2015
Malmö 2. okt. - 4. okt.
 
 
Malmö:
Clarion Hotell & Congress Malmö Live
Dag Hammarskjölds torg 2
211 18 Malmö
 
 

 

Årets tema: Nordisk kormusik - hvad forener os?

 

 

Velkommen til Nordisk Korlederkonference 2015

Foreningen Danske Korledere (DKL) og Föreningen Sveriges Körledare (FSK) indbyder i samarbejde med Foreningen Norske Kordirigenter (FONOKO) og den finske korledere forening: Suomen Kuoronjohtajayhdistys (SKJ) til fælles nordisk korlederkonference.

 
Gå til:
English (short version)
 

Nyt: Læs Programbogen

Deltager modtager den i velkomsposen ved indregistreringen til konferencen.
 

 

 

 

 
 
 

Deltagergebyr - afregnes i svenske kroner.

Gebyret er 3.000 SEK. (Ca. 2.386 DKK)
Rabatter
Hvis du er medlem af en af de nordiske korlederforeninger får du rabat hvis du tilmelder dig tidligt.
Ved tilmelding senest den 23. juni får du 1.000 SEK i rabat og betaler blot 2.000 SEK
Ved tilmelding senest den 31. august får du 500 SEK rabat og betaler blot 2.500 SEK.
 
Studerende 
Er du studerende, som gerne vil deltage i korlederkonferencen?
Vi vil gerne have jer studerende med; derfor får I en klækkelig rabat. Sæt kryds ved studerende på tilmeldingsblanketten, og I får hele herligheden til 1000 SEK (ca. 796DKK).
Overnatning: Som en del af unge korlederes evne til at netværke har Körcentrum Syd engageret en gruppe korledelsesstuderende fra Malmø, der tilbyder at organisere couchsurfing, dvs. gratis overnatning. En fin mulighed for at få nye korledervenner og kontakter på svenskersiden! Interesserede i couchsurfing bedes kontakte Emma Persson, som fordeler det begrænsede antal pladser, der er. Skriv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Velkommen til Malmö!"
 
I deltagergebyret indgår alle koncerter, seminarier, workshops, alle måltider samt kaffe for- og eftermiddage, samt bustransport mellem København og Malmö fredag eftermiddag.
 
Overnatning
Korlederkonferencen har forudbestilt et antal hotelværelser på Clarion Hotell. Disse kan bestilles via tilmeldingssiden. Ophold er ikke inkluderet i deltagergebyret.
Studerende: Som nævnt foroven, så er det muligt, at afkrydse interesse for couchsurfing, hvor et antal musikstuderende i Malmö arrangerer overnatnings muligheder i Malmö.
 

Tilmelding er lukket

Nordisk Korlederkonference er fuldt booket, og derfor er tilmeldingen lukket.
Ønsker du at tilmelde dig på venteliste, i fald der er frafald, bedes du maile til direkte til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Øvrige spørgsmål kan stilles til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 

English

The Danish Choral Directors Association and the Swedish Choral Directors Association would like to cordially invite all Nordic choral directors to the Nordic Choral Directors' Conference in Malmö.

Read more

 

Please register via the above link.


 

 

 

Indhold


Indvielse og koncert

Konferencen indledes og korlederforeningernes bestyrelser hilser velkommen. Derefter følger en flot koncert med to af regionens professionelle ensembler.

Ensemble SYD
Ensemble SYD er en ny og spændende platform for professionel ensemblesang ved Malmö högskola i samarbejde med Musik i Syd. Fokus ligger på det nutidige nordiske repertoire, med vedkommende korværker, hvis relevans og udtrykskraft giver kormusikken dets retmæssige plads i regionens professionelle musikliv. Ved denne indvielsen fremføres blandt andet et nyt værk af Bent Sørensen, der netop er komponeret for dette ensemble. Dirigent er Daniel Hansson.
 
 
 
Musica Ficta
Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projekt-orienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dets afskygninger står i centrum. 
 
Musica Ficta ønsker især at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokal- musikkens verden. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed. I en verden af mainstream, vil Musica Ficta gerne blive ved med at introducere det bedste af det oversete og det sjældne - og dertil noget af det velkendte, men helst i nyt lys.
 

Barn og sang i norden - forebillede og fremtid

EU-projektet VOICE - A Voice for Vocal Training - har samlet europæiske repræsentanter til to konferencer 2013 og 2015, med det formål at samle viden og erfaring om sang med børn og unge. Norden har taget del i drøftelserne, og vil her diskutere centrale emner, som hvordan vi højner bevidstheden om sang med børn og unge, og hvordan undervisernes kompetencer kan styrkes.
Medvirkende er Gunnel Fagius, koordinator for Barn och sång-projektet (S) Dorte Bille, korchef for MidtVest Pigekorene og koordinator for undervisningen på Den Jyske Sangskole (DK) og Ulrika Bergroth-Plur, generalsekretær ved Musikk i skolen/ Syngende skole-projektet (N)
 

 


Carl Nielsen - 150 år

Simone Maja

Workshop - Musik af Carl Nielsen
150 år er gået siden den danske komponist Carl Nielsen blev født, og jubilæet gennemsyrer koncertrepertoirerne i det ganske land. I denne workshop kan du få et spændende indblik i både Carl Nielsens egne korsatser og nyere arrangementer af hans sange.
 
Vi er i trygge og inspirerende hænder hos Michael Bojesen, tidligere dirigent for bl.a. DR Pigekoret, og kendt som korkomponist og arrangør, bl.a. af Carl Nielsens sange.
 
 
 

Koncert i MalmöLive - Förklädd Gud

Malmö SymfoniOrkester, MSO, slår portene op til deres nye koncertsal i Malmö Live, og inviterer os til at opleve en nordisk klassiker: Förklädd Gud af Lars-Erik Larsson. Korgymnasiet i Lund, som er opkaldt efter denne komponist, opfører værket hvert år. I år bliver det ekstra stort: Koret får mulighed for at musicere sammen med MSO, hvor gymnasieelever og tidligere studenter samles i et stort kor med netop den lyse og friske klang, som Lars-Erik Larsson selv ønskede i dette værk. Lars-Erik Larsson-gymnasiets kor ledes af Sofia Söderberg Eberhard. Koncerten byder også på musik af svenske, kvindelige komponister. 

 


Midnatskoncert

Petri Sångare er et blandet kammerkor, baseret i Skt. Petri kirke i Malmö. Koret kendes på en rund og lyrisk korklang, med et stærkt musikalsk og tekstligt nærvær. Koret dirigeres af  Alexander Einarsson, som grundlagde koret i 2010. Koret vakte opmærksomhed ved deres opsætning af J.S. Bachs Juleoratorium  på Malmö Centralstation i 2010, og har siden vundet flere priser ved internationelle konkurrencer. 
Koret akkompagneres ved denne koncert af organist Carl-Adam Landström, som er kendt for sine fantasifulde improvisationer. 

 


Repertoiregennemgang
 
Ny kormusik fra forlagene præsenteres af Helene Stureborg og Karin Oldgren.
 
 

Scenisk korarbejde
 
Pelle Nordhøj Kann - Actor
In this workshop we will get an introduction to “The three performance circles" and how these can be used as a tool to open choir singers' conscience about performing and create new possibilities for the staging of a choral concert.
 

Anne Rosing-metoden

Anne Rosing Metoden er en sangteknisk metode, der bygger på grundbegreberne: ‘Sangerkrop og Kernestemme’.  Metodikken tager udgangspunkt i kroppen som et instrument på lige fod med sangstemmen. Kropsinstrumentet, kaldet 'sangerkroppen', er fundamentet for optræningen af en centreret og afbalanceret sangstemme kaldet 'kernestemmen'. ‘Kernestemmen' er det ideelle udgangspunkt for musikalsk frihed og teknisk overskud inden for alle genrer.  Når kernestemmen er etableret klinger sangerens personlige lyd tydeligt igennem, og stemmen får en mærkbar større ambitus og styrke.
 
Anne Rosing
Sangpædagog. Talelærer. Adjunkt. Cand. mag. i musik og retorik.
Uddannet som fysiurgisk massør og som kropsterapeut (Body-sds). Uddannet som Tomatis Consultant.
Talrige kurser inden for krop-stemme området, bl.a. kurser i kropsorienteret psykoterapi.
Specialist i rehabilitering af sang- og talestemmen.
Igennem 17 år docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet i København. Adjunkt ved Musikvidenskabeligt Institut i København.
Længerevarende ansættelse som sang- og stemmeteorilærer ved Rytmisk Musikkonservatorium.
 

Kvindelige stemmer spejler nordens musik - koncert
Fotograf:  Leif Johansson
 
Schola Cantorums Kvindekor, København, Carolinæ Damkör, Lund og Damkören ved Musikhögskolan i Malmö opfører et program, der er specielt sammensat til denne lejlighed. Damekorene inddrager nordisk folketradition i arrangementer for kvindestemmer, og synger udvalgt nykomponeret musik. Dirigenter er Sigrid Damsager Frandsen (DK), Ulrika Emanuelson (S) og Lena Ekman Frisk (S)
 
 

Rytmisk kor med Morten Vinther
Fotograf: Charlotte Rückl

Morten Vinther (DK) blev The Real Groups nye barytonsanger i 2010, og har erfaring fra en lang række danske a cappellagrupper som Vox11, Postyr Project og VoxNorth, samt den nordiske improvisationsgruppe Songs of the Moment. 
 
I denne workshop får vi nye idéer og værktøjer til at udvikle korets kunnen og forståelse af hvordan man kan få rytmisk musik til at fungere i kor. Morten demonstrerer nye pædagogiske indgange til sangene, med os som deltagere.
 
 

Renæssancemusik - Kari Turunen
 
Kormusik fra det 15. og 16. århundrede er en fantastisk guldgrube. Aldrig før eller siden er der skrevet så megen kormusik af allerhøjeste kvalitet. Hvorfor fremføres denne musik ikke oftere ved korkoncerter? Sangere elsker de flydende linjer i musikken, og publikum elsker dens rolige intensitet. Handler det om kordirigenternes ubehag ved mødet med renaissancemusik?
I denne workshop vil Kari Turunen, som i 2014 fik en doktorgrad opførelsen af Palestrinas musik, fremlægge betydningen af nogle historiske fakta for moderne fremførelser af musikken. Men det er ikke en workshop for specialister i renaissancemusik, den er for alle kordirigenter, som ønsker at opføre renaissancens polyfoniske musik. Fokus er praktisk - hvordan får jeg tag på denne musik; hvordan dirigerer jeg den; hvordan får jeg sangerne til at synge den, så musikken bliver levende?
 

Bikuber
 
Under dette modul summer det af sideløbende emner. Du har mulighed for selv at vælge hvilket et af emnerne, netop du, gerne vil vide mere om.
 
1. Amerikansk “reading session” m. Kimberly Dunn Adams og Dominick DiOrio (USA)
Oplev de seneste trends i amerikansk kormusik med Kimberly Dunn Adams, Western Michigan University, og Dominick DiOrio, Indiana University Jacob’s School of Music.
To af de amerikanske deltagere i det internationelle udvekslingsprogam for korledere mellem Sverige og USA i 2015 præsenterer her verdslig og sakral musik for blandet kor. Meget af det er nyt for os i Norden. Vi vil lytte til og synge sange af talrige spændende komponister, fra Abbie Betinis til Zachary Wadsworth. Deltagelse inkluderer en nodepakke med de aktuelle værker.
 
2. Demonstration af nodesøgning på internettet.
 
3. Speed dating
Speed dating er en mulighed for at netværke med korlederkollegaer omkring repertoire, udveksling og samarbejde. Mangler du ideer til nyt repertoire? Har du yndlingsmusik, du gerne vil anbefale til andre? Går du med planer om korrejser, udvekslinger eller andet samarbejde, og mangler tips og partnere? Så er dette stedet for dig! 
 
4. Et løft for dit kor: ScorX m. Lillemor Bodin Carlson, Körakademin (S)
ScorX hjælper dine korsangere at øve hjemme. 
 
5. Kommunikation i Kor og Sang (S)
Det lille kor afstemmer sig ordløst med hinanden. De synger, publikum lytter. Men hvordan går det egentlig til, hvordan foregår kommunikation mellem sangere i et kor, eller mellem kor og publikum? AVaCO er en tværvidenskabelig forskergruppe, som har undersøgt netop dette. For mere info, se: http://www.pi.lu.se/verksamhet/asg-artistic-vocal-and-choral-orders
 
6. Brasiliansk kormusik på skandinavisk klangbund m. David Junker (BR) 
Dr. David Junker fra Universidade de Brasilia præsenterer brasiliansk kormusik, og reflekterer over ligheder og forskelle ift. skandinavisk kortradition. David Junker tager del i  et udvekslingsprojekt med Musikhögskolan i Örebro, nu i sin tredie lange periode, og har således et dybtgående kendskab til begge traditioner. 
 
 

Natt till Dag m. Palaestra Vokalensemble, Bastard Barock og Cecilia Martin-Löf - koncert
 
Er vi gode eller onde? Er livet sorg eller glæde? Nydelse eller smerte? I musik, dans og akrobatiske krumspring viser vi en dag på jorden, med alt hvad der findes af overvældende skønhed og uhæmmet egoisme. 
 
Det er en Nycirkusopera om menneskets dobbelte natur, om livets lys og mørke. I musik, dans och akrobatiska krumsprång vises en dag på jorden med alt hvad der findes af overstrømmende skænhed og ugernert egoisme. Palaestra Vokalensemble møder cirkusartister og strygere fra Bastard Barock. Sammen laver de en nyskabende forestilling om livet og mennesket, under ledelse af dirigent Cecilia Martin-Löf (S). 
 
 

Banket og dans med Roger Berg Big Band med vokaltrio
 
Malmö Stad byder alle deltagere på festbanket på rådhuset.
Senere på aftenen spiller Roger Berg Big Band jazz fra den swingende guldalder i 30’erne og 40’erne. Det bliver klassikere fra bl.a. Count Basies, Buddy Richs og Glenn Millers repertoire. Som noget særligt medvirker Dorota Berg, Christina Ølgaard Thomsen og Katarina Elmberg Jonsson som vokaltrio à la Andrews Sisters. 
 
 
 

Sang 
 
De fleste korledere er begyndt som korsangere - dér vågner glæden! Den bærer os hen på den anden side af nodepulten, og derfra holder de fleste af os op med at synge aktivt i kor. Det er en skam, for vi bliver bedre korledere af engang imellem at huske, hvordan det er. Her er chancen! Syng med i korlederkonferencens kor, hvor vi kan yde, nyde og lade os inspirere af smukke, spændende og både brugbare samt udfordrende korsatser under Sofia Söderbergs kyndige ledelse.
 
 
 

Afslutning og koncert
Repræsentanter fra de nordiske korlederbestyrelser sammenfatter de vigtigste indtryk fra konferencen sammen med moderator Martin Martinsson.
 
 
Touché
Dansk a cappella jazz ensemble kendt for deres big band-agtige arrangementer, fede swingnumre og følsomme ballader.
Touché består af 12 sangere, der sammen med dirigent og arrangør Jesper Holm har modelleret den traditionelle Count Basie lyd til en energisk a cappella big band stil.
Til koncerten vil vi kunne nyde arrangementer inspireret af repertoirer fra The Singers Unlimited, The Real Group, og andre store kunstnere fra vokaljazzens verden, og derudover videreudviklede jazz arrangementer af jazz standards af Jesper Holm.
 
Touché har på det seneste delt scene med ensembler som: The Danish Radio Big Band, The Swingle Singers, The Real Group og med den danske jazzsangerinde Sinne Eeg.

 

 

Nordisk Korlederkonferencen 2015 støttes af:

 
Arrangører:    
jpg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: 2015