fbpx
07 May, 2021
Text Size

Information og indhold - Korlederseminar 2014

 

 
Korlederseminar 2014
København 30. okt. - 2. nov.

 

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Københavns Universitet

Karen Blixens Vej 1
2300 København S

Kort over lokaliteter

 

 

Årets tema: I dybden!

 

 

Velkommen til Korlederseminar 2014.

Se: Tidsplan (Ret til ændringer forbeholdes)

 

Foreningen Danske Korledere indbyder alle til Korlederseminar 2014.

 

 

Praktiske informationer

Indkvartering skal I selv sørge for.

Et udvalg af overnatningsmuligheder i København:

WakeUp Copenhagen

Danhostel Copenhagen City

Cabinn, København og Frederiksberg

 

 

 

Deltagergebyr:

  • Medlem af Foreningen Danske Korledere - pris kr. 750,-
  • Medlem, studerende, af Foreningen Danske Korledere - pris kr. 350,-
  • Studerende ved KU, Inst. for Kunst- og Kulturvidenskab, Afd. Musikvidenskab - deltagelse er gratis, men uden fortæring.
  • Ikke medlem - pris kr. 1.500,-
  • Member of one of the Nordic Choral Conductor Associations. Price: 750,- DKK

Deltagergebyret dækker deltagelse i seminaret, de to DAM workshops, koncerter samt kaffe og te, frokost og middag fredag, og frokost lørdag (drikkevarer for egen regning).

OBS: Vær opmærksom på, at gratis-deltagelse for studerende fra KU ikke inkluderer mad og DKL-nodepakke.

 

Nodepakker:
Du skal på tilmeldingssiden også vælge hvilke nodepakker du vil have.


A) Workshop: Groove, indeholder nodemateriale til denne workshop, kr. 50,-
B) Workshop: Bachs motetter, "Motetten BWV 225-230", Bärenreiter BA5193, kr. 125,-
C) DKL-nodepakke (gratis for betalende deltagere i Korlederseminaret): kr. 200,-
Indeholder ikke noderne til workshops Groove og Bachs Motetter.

Tilmelding er lukket.

Fik du ikke tilmeldt men vil gerne deltage, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

 

Indhold:


Dr. Brady R. Allred

Indstudering, repertoire, undervisning

Dr. Brady R. Allred fra Utah, USA - gæster seminaret.

Torsdag aften vil han arbejde med korsangere fra nogle af Københavnsområdets bedste semiprofessionelle kammerkor. Musikken vil være værker som Brady Allred gennem tiden har bestilt hos internationale komponister og derefter har uropført med sine kor, bl.a. Salt Lake Choral Artists (SLCA).

Værker torsdag aften:

Dan Forrest: Entreat Me Not
 
Jake Runestad: Alleluia
 
David B. Thomas: In Time of Silver Rain
 
Fredag formiddag giver Brady Allred sit bud på en koropvarming af os alle, og derefter skal vi følge ham undervise et kandidathold i korledelse på musikvidenskab.

 

Dr. Brady R. Allred er en velbenyttet dirigent på diverse workshops og stævner internationalt. Han er kunstnerisk leder for Salt Lake Choral Artist og er kendt for at opnå fine musikalske resultater med de kor han dirigerer.

Under hans ledelse af Salt Lake Choral Artists, en almennyttig organisation bestående af syv kor og 300 korsangere har han opnået anerkendelse for innovative koncerter, Summer Choral Institute program, internationale turneer, og YouTube channels.  

Brady Allreds ensembler har deltaget i mange korfestivaller og konkurrencer i hele verden. De har vundet the Grand Prize ved Florilège Vocal de Tours (Frankrig), the European Grand Prix, og første priser ved Marktoberdorf International Chamber Choir Competition, Tolosa International Choir Competition , og Concorso Polifonico Internazionale in Arezzo, Italien.  Allred vandt også Conductor’s Prize i Marktoberdorf, Tyskland.  The Salt Lake Vocal Artists præsenterede USA ved World Choral Symposium in Argentina og har fornyligt turneret i Bulgarien, Tyrkiet og Japan.

Læs mere på hans hjemmeside: Brady Allred

 


Fredrik Malmberg og KMH Kammarkör

Fredrik Malmberg - Fotograf: Johan Ljungström

foredrag/workshop - mere information på vej!

 

Koncert

Kungliga Musikhögskolans Kammarkör fik sit navn i 1970 under Eric Ericsons tid som primær underviser i kordirektion. Tidligere gik koret under navnet "Lilla Kören" - i motsætning til det for samtlige elever obligatoriske "Stora Kören" som da fandtes på KMH.

Kammarkoret har gennem årene at spillet en betydningsfuld rolle som et musikalsk nav på KMH. Utallige korister har gennem årene været medlemmer og mange ad dem er i dag ledende musikpersonligheder i hele landet og indenfor alle musikgenrer.

Kammarkoret fungerede tidligere som en fritstående forening, men er i dag knyttet tættere på Musikhögskolans organisation og er pointgivende korsangerkursus med henblik på at give fordybende kundskab om korrepertoire, forskellige koncertformer for kor samt at udvikle studerendes vokale talent og evne til sang i ensemble.

Kammarkoret har været på utallige turnéer og gjort indspilninger og medvirket i diverse korpædagogiske projekter. Koret består af 30-35 medlemmer fra alle linjer på Kungliga Musikhögskolan og er på den måde en unik grænseoverskridende virksomhed på skolen. Repertoirevalget har for det meste en korpædagogisk intention.

 


Groove - Hvordan får jeg mit kor til at swinge?

Simone Maja

Workshop arrangeret i samarbejde med DAM (Dansk Amatørmusik)

Kurset henvender sig til korledere, der ønsker redskaber til at opbygge et godt rytmisk fundament hos korsangerne.

Med udgangspunkt i begrebet ”det intelligente kor” vil korleder Simone Maja Pedersen introducere redskaber til at styrke det rytmiske fundament hos korsangere.

Kurset er delt op i to hoveddele. Formiddagen (frem til frokost) vil indeholde gennemgang af basale øvelser, der kan indarbejdes i de ugentlige korprøver, og som kan skabe fælles sprog og forståelse for de rytmiske elementer i musikken. Efter frokostpausen arbejdes der med konkrete satser.  Kursusdeltagerne vil få mulighed for at afprøve nogle af formiddagens øvelser i arbejdet med de indøvede satser, og der arbejdes med korlederens rolle og udtryk i det groove-baserede musik.

 


Morten Schuldt-Jensen og Sokkelund Sangkor

Workshop arrangeret i samarbejde med DAM (Dansk Amatørmusik)
 
I dybden på Bachs motetter med Morten Schuldt-Jensen og Sokkelund Sangkor.
 

Bachs motetter opføres ret sjældent af danske kor og næsten aldrig samlet. Det har nok flere grunde: dels er hver enkelt af motetterne en "hovedret" i enhver koncertmenu, som stiller repektindgydende krav til besætning og vokale færdigheder, dels er de ikke helt enkle at få interpretatorisk hold på, hverken for de udførende eller for publikum.

Sammen med de store værker fra renæssancen til Schütz, det påfaldende a-cappella-vakuum fra Haydn til Mendelssohn, høj- og senromantikkens motetter samt den skandinaviske kor-revival i midten af det 20. århundrede er de ellers selvskrevne, ja uundværlige i fortællingen om højder og dybder i kormusikkens historie. Brahms' og Regers sene motetter ville være utænkelige uden dem som forbillede, og selv Mozart konstaterede sent i sit liv med begejstring, at "her var da endelig noget, man kunne lære noget af".

Selvom motetterne er lejlighedsværker og naturligvis aldrig har været tænkt udført en-suite, giver en samlet opførelse et enestående indblik i genren og Bachs tilgang til den, især selvfølgelig, hvis man forinden har haft lejlighed til at gå i detaljer med de enkelte motetter og aspekter af dem. Sokkelund Sangkor med Leif Meyer (orgelpositiv) og Lars Baunkilde (violone) opfører Komm, Jesu, komm / Fürchte dich nicht / Jesu, meine Freude / Der Geist hilft unsre Schwachheit auf / Lobet den Herrn ved koncerter i slutningen af oktober, og indbyder medlemmerne af korlederforeningen til et interaktivt kig ind i "den 5. evangelists" værksted. Guide vil være Morten Schuldt-Jensen, til daglig professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg, men i mange år knyttet til og en del af Bachtraditionen ved Gewandhaus og Thomaskirken i Leipzig.

Lørdag vil indholdet på korlederseminaret ikke være et "foredrag med musik" om motetternes tilblivelseshistorier, ægthed etc., som der jo findes en del musikvidenskabelig litteratur om, men især være demonstrationer med et levende ensemble af, for eksempel: - hvordan nærlæsning af partiturets musikalske anvisninger kan give teologiske overraskelser af vidtrækkende interpretatorisk betydning - hvordan tonelængder, artikulation og placering af konsonater kan ændre fx. den tænkte afstand mellem menneske og guddom, og - hvordan arbejde med koropstillingen kan ændre afsnit i motetterne fra en ørkenvandring af motivisk gentagelse til en visualisering af komponistens geniale teologiske plan.

Da motetterne kan opleves i deres kunstneriske helhed med de samme medvirkende ved en koncert dagen efter i Esajsaskirken på Østerbro, vil der lørdag i foreningens regi blive lagt vægt på at åbne for spørgsmål vedr. allehånde opførelsespraktiske, kor- og evt. continuo-tekniske aspekter og derfor i mindre grad på at synge motetterne igennem.

Koncert

Søndag d. 2. nov. kl. 16.00 Esajas kirke. Sokkelund Sangkor synger Bach motetter. Her er der mulighed for seminardeltagerne at få reserverede pladser til koncerten i Esajas kirke, Østerbro. (Se tilmelding til seminaret.)

 

Morten Schuldt-Jensen er professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg og var fra 1999-2006 korchef ved Gewandhaus i Leipzig. Herudover har han i en årrække være gæstedirigent for bl.a. DR Radiokammerkoret, MDR Rundfunkchor, NDR Rundfunkchor, RIAS Kammerchor og SWR Vokalensemble.

I Danmark er Morten især kendt for sit arbejde med Sokkelund Sangkor og Tivolis Koncertkor samt de mange år som docent på DKDM og underviser på universitetet i København. Han stiftede og ledede fra 2001 det professionelle GewandhausKammerchor og er nu kunstnerisk leder og dirigent for "Immortal-Bach-Ensemble", et af Europas bedst vokalensembler.

 


Bo Holten

Mød manden, dirigenten, komponisten og arrangøren.

Til Carl Nielsens jubilæumsår - 150 år i 2015 - arrangerer og indspiller Bo begge hæfter af "En Snes Danske Viser", 55 satser i alt, som Carl Nielsen lavede sammen med Thomas Laub. Hertil kommer, at Bo har arrangeret en "ny" udgave af Carl Nielsens motetter, som vil være nemmere at synge for danske kor.

Bo Holten er lige anerkendt som dirigent og komponist. Han stiftede i 1979 Ars Nova Copenhagen, som han dirigerede frem til 1996, hvor han dannede vokalensemblet Musica Ficta for hvem han er dirigent, komponist og kunstnerisk leder. Bo Holten dirigerer regelmæssigt de bedste kor i Europa. Han var bl.a. førstedirigent for BBC Singers fra 1990-2006 og fra 2008 til og med 2011 var han chefdirigent for Det Flamske Radiokor i Bruxelles.

Han udnævntes i 1994 til Årets Korkomponist.

I år fejrer Bo Holten 40 års jubilæum som komponist. Jubilæet markeres festligt med en koncert i Den Sorte Diamant den 27. september kl. 16.

 


Rytmisk arrangement

Information på vej!

 


 Korlederseminar 2014 støttes af:  

 

 

Arrangører:

jpg

 

 

 

 

 

Workshop med Morten Schuldt-Jensen og Simone Maja Pedersen
arrangeres i samarbejde med:


 


 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: 2014