fbpx
07 May, 2021
Text Size

Korlederseminar 2012 information

 
Korlederseminar 2012
Odense 27. - 29. September

 

Odense Musikskole

Østre Kulturcenter
Danmarksgade 10
5000 Odense C

 

 

 

Årets tema:

Sang & Musik i folkeskolen

 

 
Velkommen til Korlederseminar 2012.

Læs: Program

 

Foreningen Danske Korledere indbyder alle til Korlederseminar 2012 med fokus på blandt andet "Sang & Musik i folkeskolen".

Et af årets centrale temaer, er musikundervisningen i folkeskolen, og de muligheder vores medlemmer har for at samarbejde med folkeskolen.

 

 

 

Praktiske informationer

Indkvartering skal I selv sørge for, men det er muligt for et mindre antal at overnatte på Odense Musikskole for blot 25,-kr.
Medbring selv underlag/klap-ud-seng og sovepose. OBS gør opmærksom på ved tilmelding om du ønsker at benytte denne mulighed.


Et udvalg af øvrige overnatningsmuligheder i Odense:

Danhostel Odense City

City Hotel Odense

H. C. Andersen Hotel, Radisson Blu

 

 

 

Tilmelding:

Deltagergebyr:


Medlem af Danske Korledere: 750,-kr (studerende 350,-kr)
Ikke medlemmer 1500,-kr.


Inkluderet i prisen er: seminaret, koncerter samt frokost fre.+lør. og middagen fredag aften (drikkelse for egen regning).

 

Tilmelding sker til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeldingsfrist:  20. september 2012

 

Betaling indsættes på foreningens konto:
Danske Bank, Reg.nr: 4620 Konto: 4620518891
Husk at påføre dit navn!

 
   

Omtale:

 

 

Det Fynske Kammerkor


Korlederseminaret starter med det ypperste Fyn kan byde på, når det kommer til klassisk kormusik. Programmet vil byde på nyere dansk klassisk musik for kor a cappella.

pngDet Fynske Kammerkor blev dannet i 1988. Koret har en omfattende koncertvirksomhed og har repræsenteret Fyn og Danmark ved officielle lejligheder af såvel national som international karakter. Koret har tidligere vundet den internationale Vagn Holmboe Kor-konkurrence, ligesom koret repræsenterede Danmark ved den 4. Nordisk-Baltiske Korfestival i Litauen.
En af hemmelighederne bag Det Fynske Kammerkors lyse, smidige klang er Alice Granum, som har dirigeret koret siden starten i 1988. Alice Granum er uddannet musikleder ved Det Fynske Musikkonservatorium og er i dag docent i korledelse. Hun underviser på Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole samt ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Alice Granum er en højt respekteret underviser på workshops og masterclasses i ind- og udland og er tillige dirigent for Filharmonisk Kor Odense og Filharmonisk Kor Sønderjylland.

 

 

 

Bosse Johansson


Workshop og foredrag ved Bosse Johansson

Vi får besøg af den legendariske Bosse Johansson fra Stockholm, der senest var i Danmark ved Verdenskorsymposiet i 2008. Han har et helt livs erfaring med at undervise i musik på profilskolen 'Adolf Fredriks' i Stockholm. Til dem, der ikke kender ham, venter en dejlig oplevelse, af et hjertevarmt menneske, der brænder for at formidle musik og sanglæde til børn. (Det samme venter forresten dem, der allerede har mødt ham…)

Bosse vil holde foredrag om hans arbejde med børne- og ungdomskor, samt arbejde med sangerne  fra Ringe Kirkes Kor og Næsby Kirkes kor ved en efterfølgende workshop.

 

 

 

Ringe Kirkes Kor


Ringe kirkes Pigekor, som i foråret 2009 fejrede sit 40 års jubilæum, er et velsyngende amatørkor bestående af 20 piger i alderen 13 – 25 år. De synger ved alle gudstjenester i Ringe kirke året rundt på nær i sommerferien og tilbyder desuden koncerter til enhver lejlighed og af forskellig art. Ca. en tredjedel af pigerne er netop begyndt i koret efter sommerferien, hvor de afløser de piger, der enten er faldet for aldersgrænsen eller som skal videreuddanne sig andre steder i landet efter gymnasietiden.
Ringe Kirkes KorPigekoret har lavet koncerter over det meste af Fyn og enkelte andre steder. Udover diverse kirkekoncerter og sangaftener på plejehjem synger koret ofte til familiefester, forretningsindvielser og andre specielle steder. Så repertoiret er ikke kun kirkemusik. Blandt andet er koret fast inventar, når julemanden kommer og tænder Ringes julebelysning. Koret deltog ved en kormarathon ”Tak for sangen, Carl” i Odense koncerthus, hvor Pigekoret var ét ud af 6 kor, der var inviteret til at synge, dels var koret med til at synge for J.K. Rowling i forbindelse med prisoverrækkelsen i Odense koncerthus i efteråret 2010. Koret har rejst en del, både alene og sammen med andre kor og det er blevet til koncerter i Sverige, Finland, Færøerne, Tyskland, England, Polen og Tjekkiet.
Koret har flere gange været i både Danmarks Radio og TV, bl.a. i to omgange af ”Før søndagen” og sunget i en direkte udsendelse i Den Færøske Radio. Pigekoret medvirkede gennem tre år ved Odense Blæsernes nytårskoncert og har gennem årene indspillet flere Cd’er. Den sidste ”Luk Julefreden ind” blev indspillet i 2007 og er fortsat meget populær. Cd’en har solgt godt her i Danmark, men også ude i verden, hvor nogle af de engelske numre er flittigt downloaded i både i England, USA og Australien. I efteråret 2011 indspillede koret 5 salmer til en digital salmebase fremstillet af Folkekirkens Ungdomskor og folkekirken.dk.
Korets er gennem de sidste godt 27 år ledet af organist og korleder ved Ringe kirke, Kirsten Wind Retoft.

 

 

 

Cantabile

Ringe Kirkes Kor
Cantabile består af 20-25 sanger i alderen 16 til ca. 22 år. Halvdelen er musikskoleelever og halvdelen går på MGK. Koret synger typisk en jule- og en forårskoncert i en kirke og deltager ved MGK elevernes klassiske korprojekt og som selvstændigt kor ved musikskolens dag.
Nogle af sangerne går til sang på Odense musikskole og nogle har sang som valgfag på MGK. Nogle af musikskoleeleverne går også til hørelære. Alle MGK elever går til hørelære. 
                   
Vision: Deltagelse i the 8th World Choir Games (WCG) i Riga 2014

"Cantabile betyder ”sangbart”, og det vi vil, og det vi gør, er:
At synge klassiske korsatser fra middelalder til i dag, på dansk, fransk og latin og andre sprog, sange til kirken og sange til livet udenfor kirken."

 

 

 

Paneldebat


Vi vil til denne paneldebat blandt andet fokusere på en række eksempler på danske samarbejdsmodeller mellem uddannede kordirigenter og folkeskoler.

Først indlæg:
Odense: Musik i indskolingen ved Uffe Most
Odense: Max Musik ved Karen Skriver Zarganis
Holstebro: Musikklasser ved Ole Faurschou
Assens: Syngedrengene ved Finn Pedersen
 
Herefter paneldebat hvor panelet bliver suppleret med:
Anna Vadgaard, skoleinspektør H.C.Andersenskolen
Bent Stokholm, pædagogisk chef, Odense Kommune, Skoleafdelingen
Lise Mikaelsen, musiklærer, Sanderumskolen
Connie Koch Rasmussen, lektor på læreruddannelsen ved UCL
 
Ordstyrer: Niels Græsholm

 

 

 

Syngedrengene


Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens har eksisteret siden 1856, og er Danmarks ældste drengekor. I mange år bestod koret af 12 drenge, der blev udskiftet løbende, efterhånden som deres stemmer gik i overgang. Drengenes opgave var et være forsangere ved salmesangen i Vor Frue Kirke, ved gudstjenester og kirkelige handlinger.
Siden 1970 hvor Henning Wesch overtog ledelsen, har koret fungeret som et flerstemmigt kor og har desuden haft en omfattende udadvendt koncert virksomhed.
Denne tradition er blevet genoptaget og udviklet af korets nuværende leder, Finn Pedersen, der siden december 1999 har stået i spidsen for koret.
Ved det daglige arbejde i kirken består Syngedrengene  p.t.  af 24 drengesopraner i alderen 9-13 år og  15 unge mænd, der efter stemmen har været i  overgang er fortsat med at synge som herrestemmer. Koret drives efter engelsk forbillede med  såkaldte kontratenorer på alt-stemmen.  D.v.s. mænd, der synger i falset. Ved koncerter består herrekoret af de ældste hjemmeboende sangere og en gruppe af unge mænd, der er flyttet fra byen.

Korets primære opgave er nu som før, at medvirke ved gudstjenesterne i kirken. Ved siden af dette arbejde synger drengene mange koncerter især rundt om på Fyn, men lejlighedsvis også i andre dele af Danmark.
Hvert andet år drager koret udenlands og har siden 2002 sunget i Irland, Tjekkiet, Brasilien, Schweiz, Italien og Canada med en afstikker til USA.  2011 gik turen til Rom og koret planlægger en rejse til Sri Lanka i vinterferien 2013.
Koncerten i Vor Frue Kirke vil forme sig som en Evensong efter engelsk mønster, som den finder sted ved de større engelske kirker og katedraler, hver dag kl. 17.

På programmet står motetter, Davidpsalme (Chant), Responsorium, og ikke mindst  Magnificat og Nunc dimittis  for kor og orgel (Ch. Wood in C) i mellem de sungne led er der læsninger og 2 fællessalmer.

Syngedrengene dirigeres af Finn Pedersen.

 

 

 

ChoralDenmark


En præsentation af og et indblik i ChoralDenmarks kommende nye og vidtfavnede internetbaserede tiltag som dansk kormusiks vindue ud mod verdenen.
ChoralDenmark er et samarbejde mellem Dansk Korforbund, DAM (Dansk Amatørmusik) samt Danske Korledere.

 

 

 

Ny Dansk Kormusik


Præsentation: Ny dansk kormusik

Jørgen Messerschmidt: Lux Aeternam
Svend Hvidtfelt Nielsen: Hosianna
Per Drud Nielsen: When I am dead, my dearest
Eva Rotenberg: Under solen (blandet kor udgave 7st.)

 

 

 
   
   

 Korlederseminar 2012 støttes af:

Augustinus Fonden

Det Obelske Familiefond

Odense Musikudvalg, Kultur, By- og Kulturforvaltningen

Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Nationale Midler

 

 

 

 

 
   

Arrangører:

jpg

 
   
   
   
   
Kategori: 2012