16 Dec, 2017
Text Size

Mit liv som surdej!


Korlederstafet nr. 1

Mit liv som surdej!

Siden jeg ved juletid kom i besiddelse af Claus Meyers bog om bagning, har mit og min families liv ikke været det samme. Vi har siden da måtte dele pladsen på køkkenbordet med lange rækker af diverse surdeje og langtidshævede brød, der har krævet deres plads, stolt tronende i store syltetøjsglas og plastikskåle. Det er vigtigt at kende deres behov, og være på vagt så de udvikler sig rigtigt, og efterhånden lærer man hvordan disse surdeje lever deres eget rørende liv, ikke helt ulig kordirigentens.
F.eks. er det bedste, de ved, rigtigt at blive brugt! At forlade det trygge, hjemlige syltetøjsglas, og komme ud i nye og større sammenhænge, hvor de kan komme til at bruge kræfterne sammen med andre. Så kan de få hvad som helst til at hæve!
Det er surdejens natur at blive brugt. At give og give, til glæde og inspiration, og til at få det bedste frem i omgivelserne. Og når man blot sørger for at de ydre betingelser er i orden, er der næsten ikke grænser for hvad det kan blive til.
Men man kan ikke blive ved bare at give! Surdejen må også undertiden tilføres ny energi, for ikke at blive helt opbrugt og udslukt. Har du i nogen tid forsømt at give din surdej ny næring, bliver den langsomt doven, og mister sine magiske kræfter. Den slumrer hen, bliver uvirksom, og mere og mere sur at se til. Så er der kun én vej! Friske indput af de bedste råvarer, så varer det ikke længe før den igen sprudler og bobler.
En sidste ting, man absolut må huske, er med jævne mellemrum at give den en ordentlig rystetur, eller at røre godt rundt i den, så alt det gode, der har bundfældet sig, ikke får lov til at blive liggende. Dernede vil det nemlig ingen gavn gøre, men efterhånden blot gå i forrådnelse, og helt ødelægge alt for sig selv og sine omgivelser...
Tilbage er kun at ønske velbekomme! Livet som surdej kan være lidt besværligt, men resultaterne står fuldt mål med indsatsen.
 
Og så håber jeg, vi ses til korlederseminar til oktober. Der er stillet lutter gode råvarer frem...

 



Ole Faurschou - Uddannet kordirigent med debut fra DKDM og orkesterdirigent fra Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien.
Dirigent for Akademsik Kor Århus, samt Symfoniorkestret og KorTeaterlinjen på OrkesterEfterskolen i Holstebro. Desuden tilknyttet Holstebro Musikklasser.
Læs mere på www.orkesterefterskolen.dk og www.musikklasser.dk

Kategori: Korlederstafet

Log ind



Annoncer:

Online lige nu

Vi har 42 gæster og ingen medlemmer online

DKL er medlem af:
DKL i repræsentantskabet for: